Skip to main content
Crafted from the finest natural fabrics

AMANJEDA Meistrite Kool, pühendusega armastatud erialale ja kallile õppejõule Maili Rajangule

Armsad sõbrad ja kliendid, jagan teiega AMANJEDA Moemaja Meistrite Kooli lugu. Olgugi, et te pole ehk sihtgrupp, et õppima asuda, aga jagan sellegipoolest! Õpetamine ja õppimine on uskumatult tore!

AMANJEDA Meistrite Kool on tegutsenud pea kolm kuud. Õppijad on läbinud rea seeliku, pluusi, kleidi ja pükste valmistamise saladusi. Hetkel on pooleli mantli kursus. Olen väga õnnelik, kuna näen oma kooli õpilaste silmades sära, õppetöö on intensiivne ja huvitav, natuke raske ka. Kordame, arutleme ja uued oskused tulevad. 

Mul on suur rõõm, et see pisike kool on kindalt loomas väärtust mu enda poolt väga armastatud sektorisse. Olen päris kindel, et nii mõnigi juba tänastest õppijatest omandabki uue eriala ja asub tööle Amanjeda ateljeesse või mõne teise tubli Eesti disaineri moemajja. On neid, kes ise looma asuvad. 

Amanjeda Meistrite Kool on pühendus armastatud moevaldkonnale, aga ka Eesti moedisaini ühe tugisambale, kunagisele Tallinna Kergetööstustehnikumi konstrueerimise ja modelleerimise õppejõule Maili Rajangule. Tema käe alt on tulnud mitu põlvkonda Eesti rõivatööstuse tippspetsialiste - konstruktoreid ja modelleerijaid, kes vaikselt ja oskuslikult on tõlgendanud disainerite soove ja visioone reaalsuseks. Järgneval fotol koos minu ja pr. Siiri Oviiriga on Kadriorus Mood ja Ooper etendusel ka kuldaväärt talendikas ja kirglik õpetaja pr. Maili Rajangu. 

Tegelikult oli minu soov kool rajada ikka nii, et õpetaja on Maili Rajangu. Aeg aga lendas ja nüüd, kus suutsin unistuse realiseerida on õpetaja Maili vaid hea nõu, oma õpetuste ja eeskujuga toeks. Kõrges eas ei olnud ta enam valmis õpetama tulema. Eesti talendikaimal rõivaõpetuse alustalal on rikkalikult lapselapsi ja nendega tegutsemine ei jäta enam ruumi teistele. 

Tänaseks on aga selge, et ilma Maili Rajanguta poleks Amanjeda Meistrite Kooli. Tema õpetus on mind ja minu kolleegidena töötanud konstruktoreid saatnud kogu professionaalse elu. Nüüd jagame neid teadmiseid edasi. Maililt õpitud oskused aga ka pedagoogiline distsipliin ja mõtestatud õpetamine on see, mida soovime edasi viia ja jagada.  

Maikuus alustame õppemoodulitega uut ringi.  Esimesed kolm moodulit - seelik, pluus ja kleit stardivad uuele ringile alates 4. maist. Kes soovib liituda, siis selleks on veel võimalus. Piirangute tõttu lükkus edasi bleisri kursus. Ajakava on täpsustamisel, kel tekib huvi, siis ka sellele väärtuslikule kursusele saab hetkel veel kaks õppijat liituda. Olete väga oodatud infot ka jagama!

Heade soovidega, 

Katrin.