Skip to main content
Crafted from the finest natural fabrics

AMANJEDA by Katrin Kuldma / NIGULISTE, NOVEMBER 9, 2018

Katrin Kuldma tähistas suurejoonelise moeetendusega 20 aasta möödumist esimesest showst Niguliste kirikus ja oma brändi 25ndat tegutsemisaastat.

1998 aastal 12. septembril toimus Niguliste kirikus esimene omalaadne moeshow taasiseseisvunud Eesti Vabariigis. Katrin Kuldma Moemaja esitles oma disainerite Katrin Kuldma ja Evelin Kattai loomingut julge glamuuriga. Imeline Niguliste kirik ja selle ajalooline interjöör täitus jazzi helidega ning catwalk’il kõndisid Eesti kuulsaimad kaunitarid nagu näitlejanna Merle Palmiste, modell Beatrice, Miss Estonia Kristiina Heinmets, jpt.

9. novembril 2018 toimus 20 aasta eest palavalt vastu võetud sündmus uudses lähenemises AMANJEDA by Katrin Kuldma brändi sõpradele, partneritele & klientidele.

  

Lavale astusid läbi 25 aasta Amanjeda by Katrin Kuldma headeks sõpradeks ja partneriteks kujunenud loovvaldkondade esindajad - Andres Puustusmaa uue filmi ¨Kohtunik¨ peaosatäitja Mait Malmsten, kunstnik Anna Litvinova, laulja ja näitleja Kristjan Kasearu, muusik Rene Puura, Amanjeda ikoonmodell Karl Lennart Meri ning Eesti modelliagentuuride professionaalid. Erakordse muusikalise elamuse pakkusid Viini Rahvusooperi metsosopran Annely Peebo, Annely Peebo talendikas õpilane Lily Marie Köck, Tallinna Poistekoor Lydia Rahula juhatamisel, ERSO kvintett, sopran Elina Netchayeva ning saksofonist Villu Veski. Sündmusest on valmimas lühifilm Andres Puustusmaa ja Johannes Arro koostöös. Esmaettekandele tuli noore helilooja Martin Začeki helilooming. Muusikalise osa loovjuhiks oli Tomi Rahula.

 

AMANJEDA by Katrin Kuldma sügiskollektsiooni fookuses on maailma kangaparemikust valmistatud mudelid, mõeldud kandmiseks nii igapäevaelus kui pidulikel sündmustel, publiku ees oli luksuslik mugavus ja ajatu esteetika. Amanjeda Muhu Couture ja Opera Couture kohtusid ühistes värvipalettides. Etenduses oli uhkelt esindatud Amanjeda meestekollektsioon, esile tuli keskendumine detailitäpsust nõudvatele üliklassikalistele meeste mudelitele ja siit lähtuvale inspiratsioonile. Laval oli senisest põhjalikeim meestele kavandatud rõivakollektsioon.

 

Amanjeda by Katrin Kuldma tugineb tervikuna Slow Fashionehk aeglase moe ideele, tähtis on materjalide kvaliteet ja päritolu, partnerite keskkonna- ja inimsõbralikkus täna. Amanjeda by Katrin Kuldma kollektsioonide peamiseks kangapartneriks on Loro Piana villamaja, Põhja-Itaalias Quaronas ning Albini kompanii samuti Põhja-Itaalias Bergamos. Need kangavabrikud uppuvad rohelusse, kasutavad vaid rohelist energiat, nende tootmised on ühed puhtaimad ja säästlikumad maailmas.

Amanjeda by Katrin Kuldma mudelite disain tugineb loodud traditsioonidel, nad pole lihtsalt kantavad, neid rõivaid nauditakse ja armastatakse.  

 

Koos Amanjeda kollektsioonidega esitlesime Karin Kersajuveelidekollektsiooni.

 

Sündmuse külalised andsid oma panuse heategevusliku annetusega ERSO Sõprade Klubi toetuseks. ERSO Sõprade Klubion loodud inimestele, kes hindavad kõrgkultuuri ning soovivad seda toetada enamaga kui kontserdikülastus. ERSO omalt poolt soovib sõpradele pakkuda unikaalseid elamusi ja eriüritusi ning kontsentreeritult tuua info toimuvast oma parimate sõpradeni. Loodame väga Amanjeda sündmusega luua huvi ERSO Sõprade Klubi liikmeks astumise vastu.

Täpsemalt ERSO Sõprade Klubikohta on võimalik lugeda siit:http://www.erso.ee/klubi

Lisaks LHV Pangale toetab sündmuse toimumist Porsche Eesti.

Esinejate ja modellide MUA ja soengute eest kandis hoolt Desiree ilusalong, kauged külalised majutas Hotel Telegraaf ning õhtu ametlikuks šampanjaks olo Laurent Perrier La Cuvee Brut Champagne. Aksessuaarid etenduses olid esindatud järgmiselt: jalatsid brändidelt Santoni, Nike ja Aldo, karud - Alpakalt, juveelid - Karin Kersalt. Sündmuseks valminud lilleseade loojateks olidSuuremõisa lossis asuva Hiiumaa Ametikooli aianduse eriala õppijad & floristide juhtõpetaja Hebe-Kai Kann. 

ETENDUSE MUUSIKALINE OSA

 

Annely Peebo

Elina Netchayeva 

ERSO / Eesti Riiklik Sümfooniaorkester / kammerkoosseis

Lily Marie Köck

Tallinna Poistekoor Lydia Rahula juhatamisel

Tomi Rahula

Villu Veski

 

Annely Peebo 

Annely Peebo on Viini Rahvaooperi metsosopran.Aastal 1997 debüteeris Annely Peebo "Rigolettos" Viini Riigiooperis / Wiener Staatsoper / ja kuulus samast aastast Viini Rahvaooperi / Volksoper Wien / püsikoosseisu. Ta on laulnud ooperirolle koos Plácido Domingo, José Carrerase, Andrea Bocelli, Stefania Bonfadelli, Renato Brusoni ja paljude teistega.

Tema ooperi ja laulu repertuaar ulatub Bachist kuni Wagnerini. Ta on esinenud pea kõikides maailma tähtsamates ooperimajades nagu La Scala Milaanos, Opera Bastie Pariisis, Royal Opera house Londonis, Beijing Oper Hiinas jne., tähtsamates kontsertsaalides Tokyos, Austraalias, Uus-Meremaal, Euroopas jne. Annely Peebo on mänginud auhinnatud Prantsusmaa muusikafilmis "Les leçons de ténèbres" ning koos Marko Matverega juhtinud 2002. aasta Eurovisiooni lauluvõistlust Tallinnas. Annely Peebo on pälvinud Barclay de Tolly Sõpradeklubi teenetemärgi.

 

Elina Netchayeva

Elina Netchayeva on Eesti ooperilaulja, sopran. Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistrantuuri klassikalise laulu erialal lõpetas ta 2016. aastal. Elina on osalenud erinevatel laulukonkurssidel Eestis ja välismaal. Tallinnas 2013.aastal toimunud noorte lauljate konkursil “Laulusild” saavutas I koha, mille preemiaks oli Giuseppe Verdi nimelise Milaano Konservatooriumi ooperistuudio tundides osalemine. 2017. aastal pääses Elina rahvusvahelise konkursi finaali Neue Stimmen kahekümne naise hulka 1500 osaleja seast. Alates 2015 teeb Elina tihedat koostööd Eesti Kontserdi ja Kultuuriministeeriumiga, see on võimaldanud esineda suurtel lavadel suurepäraste orkestrite ja dirigentidega. 2017. aastal juhtis Elina "Eesti Laulu" poolfinaale ning juba järgmisel aastal osales konkursil, lauluga "La Forza", mis sai esimese koha. Elina esindas väärikalt Eestit Lissabonis Eurovisioonil.

   

ERSO / Eesti Riiklik Sümfooniaorkester

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester /ERSO/ on vanim ja mainekaim regulaarselt tegutsev sümfooniaorkester Eestis. Orkestri ajalugu ulatub aastasse 1926 ning sarnaselt paljude omataolistega maailmas on seotud rahvusliku ringhäälingu sünni ja arenguga. Alates 2010. aastast on enam kui 100-liikmelise orkestri peadirigent ja kunstiline juht Neeme Järvi, kes esimest korda oli samal ametikohal aastail 1963–1979, orkestri kunstiline nõustaja on Paavo Järvi ning peakülalisdirigent Olari Elts.

 ERSO kodusaaliks on Estonia kontserdisaal. Orkester on käinud arvukatel turneedel Euroopas, Ameerika Ühendriikides, Hiinas ja aastakümneid tagasi endises Nõukogude Liidus ning osalenud Eesti ja rahvusvahelistel muusikafestivalidel. ERSO plaadistusi on pärjatud mitmete auhindadega, millest olulisim on 2004. aastal pälvitud Eesti esimene Grammy. 

 

Lily Marie Köck

Lily Marie Köck on noor austria lauljatar, Annely Peebo andekas õpilane ja Saksamaa Voice saate finalist. Võitnud Prima La Musica lauluvõistluse Austrias. Lily Marie on kõigest kolmeteistkümne aastane, kuid tänaseks esinenud koos poplaulja Anastaciaga ja paljude teiste kuulsate lauljatega.  

 

Tallinna Poistekoor & Lydia Rahula

Tallinna Poistekoori asutas 1988. aastal koori kunstiline juht ja peadirigent Lydia Rahula. Kooristuudios on üle saja poisi, kontsertkoori kõrval harjutab kaks õppekoori.Koori repertuaar on laiahaardeline: koraalidest vokaalpolüfooniani, eesti heliloomingust spirituaalideni. Koostöös mitme rahvusvaheliselt tunnustatud dirigendi - Neeme ja Paavo Järvi, Andres Mustonen - ja orkestriga on Tallinna Poistekoor esitanud Bachi, Beethoveni, Honeggeri, Saint-Saёnsi, Mozarti, Tobiase ja Artur Kapi ning paljude teiste tuntud heliloojate suurvorme.

Poistekoor on esinenud 29 välisriigis; laulnud erinevatel festivalidel koos Ameerika Poistekoori, Viini Poistekoori ja teiste maailmas tuntud poistekooridega.

Koori mitmekesisest repertuaarist annavad tunnistust edukad ühiskontserdid koos poplauljate Tõnis Mägi, Siiri Sisaski, Maarja-Liis Ilusa, Koit Toome, Ivo Linna, Tanel Padari, Uku Suviste ja paljude teistega.

Koori on saatnud edu ja rahvusvaheline tunnustus mitmel koorikonkursil: Viinis, Tamperes /GP/, Olomoucis /GP/, Rimini, Tolosa, Moskvas /GP/. Viimasel korral 2015.a. toodi Malta rahvus-vaheliselt koorikonkursilt koju vaimuliku muusika kategoorias I koht ja üldkokkuvõttes Grand Prix.

 

Tallinna Poistekoori peadirigent ja kunstiline juht Lydia Rahula on Tallinna 21. kooli muusikaõpetaja. Lydia Rahula on alates 1987. aastast olnud meie laulupidude üldjuht ja dirigent. Järgmisel 2019 aastal, kui tähistatakse 150 aastat esimesest üldlaulupeost, juhatab ta poistekoore. Lydia Rahula tööd on hinnatud paljude riiklike autasudega, kahel korral “Aasta õpetaja” tiitliga ning riigi Valgetähe V klassi ordeniga.

 

Tomi Rahula

Tomi Rahula on ülimalt mitmekülgne muusik, kes tunneb end koduselt nii klassikalise muusika kui popmuusika maastikel. Tomi Rahula on mitmekülgne interpeet ja helilooja. Alates 2018 töötab Tomi Eesti Rahvusringhäälingus. Ta on “Eesti laulu” peaprodutsent. Tomi Rahula on 2011. aastast litsentseeritud jalgpallikohtunik ning Eesti Jalgpalli Liidu hümni “Võiduhüüd” autor.

 

Villu Veski

Villu Veski – saksofonist ja helilooja - on üks tuntumaid Eesti jazzmuusikuid, kes esinenud maailma nimekaimates kontserdisaalides - Berliner Philharmonie, London Queen Elizabeth Hall, Tokyo Opera City, Toronto Ford Center, Bruckner House Austria. Tal on loendamatul hulgal koostööprojekte nii kodu-, kui välismaal. Villu Veski  ja Tiit Kalluste projekt “NoridcSounds” aastast 1997, on siiani edukaim nii plaadimüügi kui kontsertreiside geograafia poolest. Villu on mänginud ja salvestanud koos Eivori, Pipi Piazzolla, Ola Onabule, Laima Vaikule, Raimonds Paulsi jt., kes ilmselt eesti publikule tuvustamist ei vaja.. Villu Veski muusikat on kasutatud mitmetes filmides ja teleseriaalides. Dokumentaalfilm “Saarte värvid” räägib tema enda muusikalisest teekonnast  Muhumaal, Fääri Saartel ja Havail. Villu Veski on ka Festivali Juu Jääb asutaja ja kunstiline juht. Tema tööd on hinnatud riigi Valgetähe V klassi ordeniga.

 

  Sündmust toetavad:
Porsche Eesti ja LHV Pank