Skip to main content
Crafted from the finest natural fabrics

EDASI / AMANJEDA Muhu Couture valiti Eesti Rahva Muuseumi kogudesse.

Aasta 2020 on AMANJEDA by Katrin Kuldma moemajale väga oluline. Saame täna rõõmu ja uhkusega anda teada, et Muhu Couture kollektsiooni ikoonilised mudelid, punane masintikandiga kleit "Caramel" ja samas koloriidis käsitsi tikitud jakk "Osaka" valiti Eesti Rahva Muuseumi kogudesse. Koos mudelitega võeti ERM'i kogudesse vastu aastate jooksul koostöös erinevate fotograafide ja modellidega valminud fotomaterjal. 

See on parim tunnustus disainerile südame ja hingega loodu eest.

https://edasi.org/71970/katrin-kuldma-luksusbrandide-kliente-voib-nimetada-metseenideks/

 

Muhust inspireeritud tikanditega kleidid avasid Amanjeda brändi jaoks ukse Milaano kõrgmoe maailma. Dolce&Gabbana kureeritud uute disainerite butiik „Piave37“ valis oma esitletavate kollektsioonide hulka AMANAJEDA by Katrin Kuldma. Valitud mudelite hulgas olid ka täna ERM'i kogudesse kuuluvad mudelid. Kodumaise päritolu ja tugeva identiteediga looming on jõudnud siit Eestist laia maailma, butiikide ja kandjateni Milaanos, Berliinis, Moskvas, Viinis, Helsingis, New Yorkis ja paljudes muudes paikades. Amanjeda Muhu Couture kleite kannavad uhkusega paljud Eesti naised. Eesti Vabariik 100 sünnipäeva pidustusteks valmis Amanjeda Muhu Couture kleite ligikaudu kolmkümmend - igaüks unikaalne.

Amanjeda Muhu Couture mudelites on armastus, missioon ja lugupidamine Muhu saare imelise tikanditraditsiooni vastu. Ajalooliselt on iga Muhu tikkija käekiri omanäoline. Nii on Amanjeda Muhu Couture käsitikandites tunda Anu Kaburi unikaalset hoogsa joonega käekirja. Filigraanseid masintikandeid valmistab Siiri Rae.  Mõlemad tikandimeistrid on Eesti ühed tunnustatuimad.

Muhu saarelt pärit kirgliku ja mängulise koloriidiga tikandid on olnud Amanjeda by Katrin Kuldma kollektsioonide ammendamatuks inspiratsiooniallikaks. AMANJEDA Muhu Couture eriline ja äratuntav tikandimuster on uhkuseks nii pidulikel kui igapäevastel kleitidel, sportlikel pulloveridel ja tuunikatel. Moedisainer Katrin Kuldma loodud tikandimustrites ja modernsetes kleitides elavad iidsed mustrid uuel moel, pakuvad väge, kaitset ja esteetikat moodsale naisele.

 “Armastan vastandeid – minimalismi ja ekspressiivsust, õrnust ja tugevust, nii kombineerin ka oma kollektsioonides funktsionaalsust ja glamuuri, arhitektuurset minimalismi emotsionaalse värvidemänguga. Muhu tikandite hõõguv koloriit ja ülevoolav vorm on mind alati võlunud. See ammendamatu temaatika jätkub kindlasti uutes ja ootamatutes versioonides.“

Katrin Kuldma, Amanjeda loovjuht